FARUM BRANDKLUB

Furesø Kommune

Startside           Rejseklubben                Kontakt os                     Beslægtede hyberlinks           Historie       Billeder

Københavns Brandvæsen

Københavns Brandvæsen

Relaterede hyperlinks

Oslo Brandvæsen

 

Oslo Brandvæsen blev besøgt allerede i året 1991 på et DFDS Krydstogt som Farum Kommune gav da Farum Brandvæsen blev nedlagt og solgt til Falck.

Berlin Brandvæsen

Berlin Brandvæsen blev besøgt i 1998 og i 2011.

De var meget imødekommende og venlige og har et stort Brandmuseum som er et besøg værd.

Gdansk Brandvæsen

Polske hjemmesider er svære at finde så denne er den officielle hjemmeside som dækker det statslige brandforsvar.

London Brandvæsen

London Firebrigade modtog os meget venligt. De var godt nok svære at besøge: De kørte hele tiden. I de ca. 1½ time vi var på Euston Road Brandstation var alle 3 køretøjer kun hjemme i godt 5 –10 min. ad gangen!

Prag Brandvæsen

Tjekkiske hjemmesider er som de Polske. Meget svære at finde rundt på.

Stockholm Brandvæsen

Også her var vi yderst velkomne. Denne gang var det ikke en normal Brandstation, men deres nye Kommandocentral som er sprængt ind i grundfjeldet godt 35 meter nede. Yderst interessant.

De herunder liggende links er de brandvæsner som vi har besøgt, dog er Gdansk og Prag Brandvæsner ikke brandvæsnernes egen hjemmeside da jeg ikke har kunnet finde dem. Er der nogen som kender de rigtige links bedes de venligst mail dem til mig.

Formand: Henning Hansen Klik på mit navn :-)

Amsterdam brandvæsen

Efter et besøg på IJsbrand Brandstation, fik vi en sejltur med deres sprøjtebåd gennem kanalerne. Undervejs var der show med Vandkanonerne fra en stor slæbebåd der også fungerer som Sprøjtebåd. Flot skue.

Helsinki Brandvæsen

Farum Brandklub besøgte Helsinki Brandvæsen d. 23. september 2015.

Her blev vi godt modtaget og fik en grundig gennemgang af Brandvæsnets historiske baggrund samt nuværende bestykning og stationer i Helsinki. Dagen før havde vi været på Brandmuseet og også her overraskedes vi over det store museum og chancen for at komme op i redningstårnet, hvor der i øvrigt er en fantastisk udsigt over Helsinkis tage og havnen samt skærgården.

Odsherreds Brandmuseum

 

Odsherreds Brandmuseum er beliggende i Asnæs og rummer udryknings– og brandkøretøjer fra selvfølgelig Odsherred, men også fra Søllerød/Hørsholm og Sverige.

Der er også en stor udstilling af Kasketter og hjelme samt Skuldermærker fra hele verden.

Kan varmt anbefales.